Blog van centraalmakelaardij

Bekijk koopwoningen direct als ze beschikbaar zijn met ons exclusieve woningaanbod. Met een aankoopmakelaar in de hand krijg je het aanbod al binnen voor het op Funda staat. En geef je jouw wensen door in onze woningzoeker, dan krijg je alleen de huizen in je inbox die het meest overeenkomen met waar jij naar op zoek bent.

Wilt u uw huis verhuren aan expats in Haarlem? Of bent u benieuwd of het iets voor u is? Lees dan gauw verder, want wij geven u in deze blog 5 tips voor het verhuren van uw woning aan expats. Zo weet u precies waar expats op letten bij het huren van een woning en hoe u de beste deal sluit.

Welke expat wilt u aantrekken?

Expats in Haarlem zijn vaak werknemers van internationale bedrijven. Ze zijn hier voor een bepaalde tijd, meestal één of twee jaar. Daarnaast zijn er ook expats die hier naartoe komen voor hun studie of expats die een Nederlandse partner hebben. Het is belangrijk om te weten welke expats u wilt aantrekken, want daar hangt namelijk ook de huurprijs vanaf. Een expat die hier voor zijn werk komt, zal meestal bereid zijn om wat meer te betalen voor een huis met een goede ligging en/of luxe voorzieningen.

Tip 1 Goed onderhouden en schone woning

Wanneer u uw woning verhuurt aan expats, is het belangrijk dat u onderhoud en reparaties bij houdt om ervoor te zorgen dat de woning in een goede staat blijft. Zo creëert u een veilige en comfortabele omgeving voor uw huurders. Daarnaast is het belangrijk dat de woning schoon is en oogt. Een manier om dit te doen is handdoeken, lakens en ander linnengoed regelmatig vervangen. Dit geeft de woning een frisse uitstraling en laat toekomstige huurders zien dat de woning goed verzorgd is.

Tip 2 Moderne en comfortabele woning

Als u expats wilt aantrekken, is het belangrijk dat het huis aan bepaalde eisen voldoet. Expats verwachten namelijk een huis dat voorzien is van alle moderne gemakken. U kunt hierbij denken aan snelle wifi, een smart tv, vaatwasser, magnetron, koffiezetapparaat of wasmachine in de woning. Door deze voorzieningen aan te bieden, kunt u uw woning aantrekkelijker maken voor potentiële huurders.

Tip 3 Inrichting en aankleding woning

Veel mensen geven de voorkeur aan een moderne huisstijl, met neutrale kleuren en een frisse uitstraling. Dit kan een recent gelegde laminaatvloer, witte muren, een witte keuken en een moderne badkamer en toilet inhouden. Als u van plan bent uw woning te verhuren aan expats, is het belangrijk dit in gedachten te houden bij de inrichting en aankleding van uw woning. Expats zijn vaak gewend aan een bepaalde levensstandaard en zullen dus op zoek zijn naar een woning die aan hun verwachtingen voldoet.

Tip 4 Afspraken huurperiode

Bij verhuur aan een expat is het extra belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de lengte van de huurperiode. Laat de afspraken vastleggen in een huurcontract. Extra punten die in het contract kunnen worden opgenomen zijn zaken als onderhoud, of huisdieren zijn toegestaan en of er muurdecoraties mogen worden opgehangen. Het opnemen van een Engelse vertaling van het contract kan ertoe bijdragen dat beide partijen de voorwaarden begrijpen. Door deze stappen te nemen, kunt u misverstanden en mogelijke problemen in de toekomst voorkomen.

Tip 5. Opnemen waarborgsom

Het is belangrijk dat u in uw huurovereenkomst een waarborgsom opneemt van ten minste één maand huur. Dit zal helpen om eventuele onverwachte kosten te dekken, zoals kleine schade aan meubilair of de keuken. Om de staat van de woning goed te documenteren, kunt u een inventarislijst gebruiken, die deel uitmaakt van het huurcontract. Deze moet worden aangevuld met foto’s die bij de sleuteloverdracht worden gemaakt. U kunt ook een rapport toevoegen waarin de staat van de woning gedetailleerd wordt beschreven.

Wilt u uw woning tijdelijk verhuren aan expats en daar graag wat hulp bij? Neem nu contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek met één van onze verhuurmakelaars.

Neem contact met ons op