Kennisbank

Blog van centraalmakelaardij

Bekijk koopwoningen direct als ze beschikbaar zijn met ons exclusieve woningaanbod. Met een aankoopmakelaar in de hand krijg je het aanbod al binnen voor het op Funda staat. En geef je jouw wensen door in onze woningzoeker, dan krijg je alleen de huizen in je inbox die het meest overeenkomen met waar jij naar op zoek bent. 

Aankoop

Een eigen koophuis; welke kosten mag ik aftrekken?

Als u een koophuis gaat kopen, mag u de aankoopkosten aftrekken van uw belastbaar inkomen. Ook de kosten voor een aankoopmakelaar zijn aftrekbaar. Welke andere kosten mag u nog meer aftrekken? In deze blog leest u alles over de aftrekbare kosten bij de aankoop van een woning.

Lees verder »

Exspats

5 tips voor het verhuren van uw woning aan expats

Wilt u uw huis verhuren aan expats in Haarlem? Of bent u benieuwd of het iets voor u is? Lees dan gauw verder, want wij geven u in deze blog 5 tips voor het verhuren van uw woning aan expats. Zo weet u precies waar expats op letten bij het huren van een woning en hoe u de beste deal sluit.

Lees verder »

Ik wil huren

Een woning huren; waar moet u als huurder rekening mee houden?

Wilt u een woning huren? Dan is het belangrijk om op verschillende punten te letten. Waar moet u nou precies op letten bij het huren van een woning? In dit blogartikel vertellen we u meer over de zaken waar u rekening mee moet houden. We geven tips en advies, zodat u straks precies weet hoe u de perfecte woning kunt huren.

Lees verder »

Huren in Haarlem: waar moet ik op letten?

Wilt u graag een woning huren in Haarlem? Dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel vertellen we u alles over het vinden en huren van een woning in deze prachtige stad. We vertellen waarom u een woning in Haarlem wilt huren, wat de voordelen van wonen in Haarlem zijn en we geven aan waar u op moet letten bij het zoeken naar een huurwoning.

Lees verder »

Verkoop

Verkoopmakelaar in Haarlem, waar op letten?

Bent u er klaar voor om uw huis te verkopen? Dan kunt u een makelaar inschakelen. Maar hoe vindt u de juiste verkoopmakelaar? Waar moet u op letten? Er zijn veel makelaars, hoe vindt u nu de juiste? Wij geven u 5 tips om een goede verkoopmakelaar te vinden.

Lees verder »

Wat doet een verkoopmakelaar nou precies?

Als u uw huis wilt verkopen, is het aan te raden om een verkoopmakelaar in te inschakelen. Wat doet een verkoopmakelaar precies en hoeveel kost zo iemand? Dat verschilt per makelaar. In deze blog vertellen we u wat een verkoopmakelaar is en doet en ook waar de kosten voor een makelaar op worden gebaseerd.

Lees verder »

Woning beheer

Wat zijn servicekosten en hoe worden ze berekend?

Servicekosten kunnen een beetje verwarrend zijn, vooral als u niet bekend bent met de term. In deze blog leggen we uit wat servicekosten zijn en hoe ze worden berekend. We zullen ook uitleggen hoe hoog ze mogen zijn en of ze meegenomen worden in de huurprijs.

Lees verder »

Woning verhuur

Uw woning verhuren, hoe zit dat precies qua belasting?

Wanneer u een woning wilt gaan verhuren, is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de regels rondom het betalen van belasting. Er zijn namelijk verschillende situaties mogelijk, afhankelijk van hoe u de woning gaat verhuren. In dit blogartikel vertellen we u alles over hoeveel belasting u moet betalen als u een woning verhuurt, en welke regelingen er gelden voor particuliere verhuurders.

Lees verder »

Uw woning verhuren met hypotheek, mag dat?

Wilt u uw huis met hypotheek verhuren? Het kan, maar er zijn wel een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. In deze blog leggen we uit wat de regels zijn, of u uw huis kunt verhuren zonder toestemming van de bank, waarom veel geldverstrekkers geen toestemming voor verhuur verlenen en ook nog wat de voor- en nadelen van verhuren met hypotheek zijn.

Lees verder »

Neem contact met ons op