Blog van centraalmakelaardij

Bekijk koopwoningen direct als ze beschikbaar zijn met ons exclusieve woningaanbod. Met een aankoopmakelaar in de hand krijg je het aanbod al binnen voor het op Funda staat. En geef je jouw wensen door in onze woningzoeker, dan krijg je alleen de huizen in je inbox die het meest overeenkomen met waar jij naar op zoek bent.

Wilt u een woning huren? Dan is het belangrijk om op verschillende punten te letten. Waar moet u nou precies op letten bij het huren van een woning? In dit blogartikel vertellen we u meer over de zaken waar u rekening mee moet houden. We geven tips en advies, zodat u straks precies weet hoe u de perfecte woning kunt huren.

Weten wat je budget is

Als u een woning wilt huren, is het belangrijk om te weten wat het budget is. Het is namelijk zo dat er veel verschillende soorten huizen zijn en de prijzen hiervan kunnen sterk uiteenlopen. Als u weet wat uw budget is, kunt u beter zoeken naar een woning die hierbinnen past.

Weten waar u wilt wonen

Verder is het ook belangrijk om te weten waar u precies wilt gaan wonen. Bent u op zoek naar een woning in de stad of juist iets buiten de stad? Woont u liever in een rustige wijk of juist in een wijk waar altijd wat te doen is? Als u weet waar u precies naar op zoek bent, wordt het zoeken naar een woning een stuk makkelijker.

Huurvoorwaarden

Ook is het belangrijk om te kijken naar de huurvoorwaarden. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan de duur van de huur, de huurprijs en of u borg moet betalen. Het is belangrijk om deze voorwaarden goed door te lezen, zodat u weet waar u aan toe bent.

Huisbaas

Ten slotte is het ook belangrijk om een goede huisbaas te kiezen. Een huisbaas is namelijk degene die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de woning. Het is dus belangrijk dat u ervoor zorgt dat u een huisbaas kiest die betrouwbaar is en uw woning goed onderhoudt.

Waarom huren en niet kopen

Huren heeft verschillende voordelen ten opzichte van kopen. Zo is huren vaak een stuk flexibeler dan kopen. Als u wilt verhuizen, hoeft u bijvoorbeeld niet meteen uw woning te verkopen.

Is huren goedkoper dan kopen?

Vaak wel. Als u een woning huurt hoeft u bijvoorbeeld geen hypotheek af te sluiten en betaalt u geen overdrachtsbelasting.

Voorwaarden waar u als huurder aan dient te voldoen

Wanneer u aan de volgende voorwaarden voldoet, kunt u huren via een makelaar.
– minimale leeftijd 18 jaar
– woonachtig in Nederland
– geen uitkering (bijv. WW, Wajong, Bbz)
– inkomen uit loondienst of zelfstandige activiteiten (minimaal 3 maanden)
– geen schulden bij woningcorporaties of andere instanties
– niet eerder gebruik gemaakt van huurtoeslag
– referenties in orde (werkgever, eventuele vorige verhuurder)

Als u op deze punten let bij het huren van een woning, bent u gegarandeerd van een woning waar u tevreden mee bent!

Bent u op zoek naar een woning of appartement om te huren in Haarlem? En wilt u zeker weten dat alles volgens de regels verloopt en u met een gerust hart in uw nieuwe woning kunt gaan wonen?

Neem dan nu contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Neem contact met ons op