Blog van centraalmakelaardij

Bekijk koopwoningen direct als ze beschikbaar zijn met ons exclusieve woningaanbod. Met een aankoopmakelaar in de hand krijg je het aanbod al binnen voor het op Funda staat. En geef je jouw wensen door in onze woningzoeker, dan krijg je alleen de huizen in je inbox die het meest overeenkomen met waar jij naar op zoek bent.

Wilt u graag een woning huren in Haarlem? Dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel vertellen we u alles over het vinden en huren van een woning in deze prachtige stad. We vertellen waarom u een woning in Haarlem wilt huren, wat de voordelen van wonen in Haarlem zijn en we geven aan waar u op moet letten bij het zoeken naar een huurwoning. Lees snel verder!

Waarom een woning huren in Haarlem?

Haarlem is gelegen in de provincie Noord-Holland en is een aantrekkelijke plek om te wonen. De stad heeft een rijke geschiedenis en is omgeven door mooie natuur. Zo staat u vanuit Haarlem binnen de kortste keren op het strand van Zandvoort of Bloemendaal. Ook heeft Haarlem een gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam.

Haarlem is slechts 15 minuten met de trein vanaf Amsterdam Centraal Station. Dit betekent dat u snel en gemakkelijk toegang heeft tot alles wat de hoofdstad te bieden heeft. Het goede openbaar vervoer, breed onderwijsaanbod en de goede medische zorg maakt Haarlem tot een geweldige stad.

Voordelen woning huren in Haarlem; voor ieder wat wils

Wie in Haarlem woont, zal merken dat de stad vooral populair is bij jonge gezinnen. Dat komt omdat Haarlem een zeer kindvriendelijke stad is. Er is een ruim aanbod aan basisscholen, middelbare scholen, kinderdagverblijven en ook voor naschoolse opvang kun je in Haarlem terecht. Haarlem werd in 2014 door het tijdschrift Ouders van Nu zelfs uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke stad van het land.

Haarlem is een stad met veel cultuur, zoals musea, theaters en bioscopen. Ook zijn er veel verschillende winkels en restaurants te vinden. Daarnaast is Haarlem een stad met veel verschillende wijken, waardoor er voor ieder wat wils is.

Een woning huren in Haarlem: waar moet u op letten?

Als u een woning gaat huren in Haarlem, zijn er een aantal dingen belangrijk om mee te nemen

 • Weten wat u precies wilt
  Wilt u bijvoorbeeld graag een woning of een appartement huren? Wilt u iets huren middenin het centrum van Haarlem of juist iets buiten de stad, met meer ruimte en rust? Zorg er in ieder geval voor dat u weet wat u wilt, voordat u gaat zoeken. Als u in het centrum van Haarlem wilt wonen, is het logisch dat u hier meer voor gaat betalen dan wanneer u iets buiten de stad wilt huren.
 • Budget
  Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar uw budget. Hoeveel kunt u per maand maximaal uitgeven aan huur? Als u dit weet, kunt u makkelijker zoeken naar woningen die binnen uw budget vallen.
 • Algemene voorwaarden
  Overleg goed met de verhuurder wat de algemene voorwaarden zijn. Denk hierbij aan zaken als de duur van het contract en of er een borg nodig is.
 • Snelheid
  Wees er snel bij al u een woning hebt gevonden die u bevalt of die aan uw wensen voldoet. In Haarlem is de woningmarkt snel, dus als je te lang wacht met beslissen, kan iemand anders u voor zijn.

Als u alle bovenstaande punten in gedachten houdt, bent u goed voorbereid om een woning te huren in Haarlem! Wilt u hier graag wat hulp bij? Neem nu contact met ons op voor meer informatie of een gesprek met één van onze makelaars.

Neem contact met ons op