Blog van centraalmakelaardij

Bekijk koopwoningen direct als ze beschikbaar zijn met ons exclusieve woningaanbod. Met een aankoopmakelaar in de hand krijg je het aanbod al binnen voor het op Funda staat. En geef je jouw wensen door in onze woningzoeker, dan krijg je alleen de huizen in je inbox die het meest overeenkomen met waar jij naar op zoek bent.

Wilt u huren via een makelaar? Dat kan! In dit artikel vertellen we u in 5 stappen hoe dat precies werkt. Een makelaar helpt u bij het vinden van de juiste woning en zorgt ervoor dat de huurovereenkomst goed wordt afgesloten. Lees hier meer over!

Praktisch en snel

Huren via een makelaar is een praktische oplossing als u snel een woning wilt huren. Een makelaar heeft vaak een groot aanbod van woningen en kan u helpen bij het vinden van de juiste woning.

Stap 1. Een huurwoning zoeken

Wanneer u een woning wilt huren, kunt u ervoor kiezen om dit zelf te doen of om een makelaar in te schakelen. Zoekt u liever zelf naar een woning, dan kunt u terecht op websites met verschillende woningen die te huur worden aangeboden.

Als u liever gebruikmaakt van de diensten van een professional, kunt u een makelaar inschakelen en zit je bij Centraal makelaardij helemaal goed. Een makelaar kan helpen bij het zoeken naar een woning die aan uw wensen voldoet. Daarnaast kan een makelaar ook onderhandelen over de huurprijs en over de voorwaarden van de huur.

Stap 2. Een bezichtiging inplannen

Als u een woning heeft gevonden die u wilt huren, maak dan een afspraak met de makelaar voor een bezichtiging. Tijdens de bezichtiging krijgt u de kans om de woning in ogenschouw te nemen en eventuele vragen te stellen.

Stap 3. De huurovereenkomst

Als de woning goedgekeurd is en u deze wilt huren zal de makelaar een huurovereenkomst opstellen. In de huurovereenkomst staan alle voorwaarden van de huur beschreven, zoals de duur van de huur, de huurprijs en de voorwaarden van de woning. Zorg ervoor dat u de huurovereenkomst goed leest voordat u deze ondertekent.

Stap 4. De huur betalen

Zodra u de huurovereenkomst heeft getekend, zal de makelaar u vragen om de huur te betalen. In sommige gevallen is het mogelijk om de huur per maand te betalen, maar in andere gevallen moet de huur ineens worden betaald.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u de huur op tijd betaalt, omdat u anders in gebreke kunt komen en de woning kan worden ontruimd.

Stap 5. De sleutel ophalen

Zodra u de huur heeft betaald, kunt u de sleutel van de woning ophalen bij de makelaar. U kunt dan verhuizen naar de nieuwe woning en genieten van uw nieuwe woning!

Huren via een makelaar kan erg handig zijn, omdat u dan gebruik kunt maken van de diensten van een professional. Een makelaar kan helpen bij het zoeken naar een woning en bij het onderhandelen over de huurprijs. Daarnaast zorgt een makelaar ervoor dat de huurovereenkomst goed wordt afgesloten. Dit is belangrijk, want een huurovereenkomst is een juridisch document waarin alle rechten en plichten van huurder en verhuurder staan.

Een makelaar kost geld

Huren via een makelaar kost geld, maar in veel gevallen is het de moeite waard. Een makelaar kan u namelijk helpen bij het vinden van de juiste woning en zorgt ervoor dat er geen gekke dingen in de huurovereenkomst staan. Zo weet u zeker dat alles volgens de regels verloopt en kunt u met een gerust hart in de nieuwe woning gaan wonen.

Wilt u graag een woning of appartement huren in de vrije sector en daar graag wat hulp van een professional bij? Neem dan nu contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact met ons op