Blog van centraalmakelaardij

Bekijk koopwoningen direct als ze beschikbaar zijn met ons exclusieve woningaanbod. Met een aankoopmakelaar in de hand krijg je het aanbod al binnen voor het op Funda staat. En geef je jouw wensen door in onze woningzoeker, dan krijg je alleen de huizen in je inbox die het meest overeenkomen met waar jij naar op zoek bent.

Wil u uw woning graag verhuren aan expats? Dan zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden. In dit blogartikel geven we 9 tips om ervoor te zorgen dat uw woning wordt verhuurd aan een betrouwbare expat.

1. Zorg ervoor dat de advertentie ook in het Engels wordt geplaatst

Veel expats spreken geen Nederlands. Zorg er daarom voor dat uw advertentie goed leesbaar is en ook te begrijpen voor mensen die geen Nederlands spreken.

2. Adverteer op grote verhuurwebsites zoals Pararius en Funda

Er zijn veel websites waar u uw woning te huur kunt aanbieden, maar de meeste expats zoeken naar woningen op de grote verhuurwebsites zoals Pararius of Funda. Zorg ervoor dat uw woning ook op die websites te zien is.

3. Wees duidelijk over de huurprijs en de voorwaarden

Zorg ervoor dat u een duidelijke advertentie maakt waarin u de huurprijs en de voorwaarden vermeldt. Op die manier weet de expat precies wat hij of zij kan verwachten en komen jullie later niet voor verrassingen te staan.

4. Werk samen met een verhuurmakelaar die gespecialiseerd is in expats verhuur

Een vastgoedbeheerder of verhuurmakelaar kan u helpen met het adverteren, het vinden van de juiste expat en het afhandelen van de huurovereenkomst. Werk samen met iemand die gespecialiseerd is in het verhuren van woningen aan expats, zodat u zeker weet dat alles goed geregeld is. Een verhuurmakelaar die gespecialiseerd is in werken met expats kan ook goed omgaan met diverse culturen.

5. Kies een betrouwbare verhuurmakelaar of vastgoedbeheerder

Er zijn veel verhuurmakelaars en vastgoedbeheerders die gespecialiseerd zijn in het verhuren van woningen aan expats. Er wordt helaas nog regelmatig misbruik gemaakt van de onwetendheid van expats, met name op het gebied van de Nederlandse wet- en regelgeving. Kies een betrouwbare partij om mee te werken, zodat u zeker weet dat uw woning in goede handen is en de makelaar op de hoogte is van de wet- en regelgeving.

6. Zorg ervoor dat de woning expat-proof is

Expats hebben vaak andere eisen aan een woning dan Nederlanders. Denk bijvoorbeeld aan een woning met een lift of een woning dichtbij het centrum. Zorg ervoor dat uw woning aan de eisen van de expats voldoet, zodat ze graag in uw woning willen wonen.

7. Wees flexibel met de huurperiode

Expats hebben vaak een tijdelijke woning nodig, omdat ze maar voor een paar maanden in Nederland werken. Wees flexibel met de huurperiode en maak een huurovereenkomst voor de duur die zij nodig hebben.

8. Verhuur gemeubileerd

Zo hoeft de expat alleen nog zijn of haar koffer mee te nemen. Gemeubileerde woningen zijn erg populair onder expats. Zorg ervoor dat uw woning gemeubileerd is, zodat de expat zich meteen thuis voelt in uw woning.

9. Doe een screening

Zorg ervoor dat u een degelijke screening doet voordat u uw woning verhuurt aan een expat. Check bijvoorbeeld of de expat in aanmerking komt voor huurtoeslag of check het inkomen van de expat. Op die manier weet u zeker dat uw woning aan een betrouwbare expat wordt verhuurd.

Uw woning verhuren aan een expat? Of heeft u vragen over verhuren aan een expat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Neem contact met ons op