Blog van centraalmakelaardij

Bekijk koopwoningen direct als ze beschikbaar zijn met ons exclusieve woningaanbod. Met een aankoopmakelaar in de hand krijg je het aanbod al binnen voor het op Funda staat. En geef je jouw wensen door in onze woningzoeker, dan krijg je alleen de huizen in je inbox die het meest overeenkomen met waar jij naar op zoek bent.

Bent u op zoek naar een goede oplossing om uw woning voor enkele jaren te verhuren? Of bezit u een tweede woning die u voor langere tijd wilt verhuren? Verhuur uw woning aan expats. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat uw huis in goede handen is en tegelijkertijd extra inkomsten genereren. In deze blog vertellen we u wat expats zijn en ook wat de voor- en nadelen zijn van het verhuren van uw woning in Haarlem aan expats.

Wat zijn expats?

Als u het woord “expat” hoort, denkt u misschien aan iemand die voor zijn werk naar een ander land verhuist. Maar de term “expat” verwijst eigenlijk naar iedereen die buiten zijn thuisland woont, ongeacht de reden. Expats zijn vaak hoogopgeleide werknemers die zijn aangeworven door internationale bedrijven, maar het kan ook gaan om studenten, gepensioneerden en iedereen die ervoor kiest om in een vreemd land te wonen.

Nederland is een aantrekkelijke bestemming

Nederland is een aantrekkelijke bestemming voor expats vanwege de gunstige financiële situatie. Zo kunnen zij onder andere gebruik maken van fiscale voordelen, waardoor het netto salaris hoger uitvalt. Daarnaast staat Nederland bekend om de hoge levensstandaard, wat het voor expats aantrekkelijk maakt om naar hier toe te verhuizen. Haarlem is een populaire bestemming voor expats, en er zijn vele redenen waarom. De stad is de thuisbasis van een aantal internationale organisaties en biedt een hoge kwaliteit van leven.

Rekening houden met wensen expats

Wanneer u als huiseigenaar uw huis verhuurt aan expats, is het belangrijk om rekening te houden met hun specifieke wensen. Denk bijvoorbeeld aan een goede locatie in de buurt van internationale scholen of zakelijke plekken. Door hierop in te spelen, zorgt u ervoor dat uw huis snel verhuurd wordt en dat de huurder tevreden is. Op die manier profiteert iedereen van deze financiële mogelijkheid.

Voordelen huis verhuren aan expats

U weet zeker dat uw huis in goede handen is, omdat er altijd iemand in huis aanwezig zal zijn. Dit is niet het geval wanneer u het huis aan een student verhuurt.
U kunt een hogere huurprijs vragen dan wanneer u het huis aan iemand anders zou verhuren. Dit komt omdat de meeste expats een goed salaris hebben en bereid zijn om iets meer te betalen voor een comfortabele woning.
U kunt ervoor kiezen om het huis volledig ingericht te verhuren. Dit is een goede optie wanneer u niet zeker weet of u het huis ooit nog zult gebruiken.

Nadelen huis verhuren aan expats

U moet er rekening mee houden dat de meeste expats maar voor een bepaalde tijd in het land zullen verblijven. Dit kan een probleem zijn wanneer u het huis voor langere tijd wilt verhuren.
U moet er ook rekening mee houden dat de expats vaak verhuizen vanwege hun werk. Dit betekent dat u het huis vaker moet gaan verhuren dan wanneer u het aan iemand anders zou verhuren.

Als u erover nadenkt om uw huis te verhuren aan expats, is het belangrijk om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Zo kunt u erachter komen of dit een goede optie voor u is.

Internationaal georiënteerd

De huizenmarkt in Nederland is steeds meer internationaal georiënteerd. Steeds meer expats komen naar ons land voor werk en zijn op zoek naar huisvesting. Als u erover denkt uw huis te verhuren aan een expat, is het belangrijk om te weten dat dit misschien meer voeten in de aarde heeft dan u denkt.

Uw huis verhuren aan expats? Wij van Centraal Makelaardij helpen u graag bij het verhuren van uw huis aan een expat. Wij vinden een geschikte kandidaat, helpen bij de presentatie van uw woning en ondersteunen bij juridische en technische zaken. Neem nu contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact met ons op