Blog van centraalmakelaardij

Bekijk koopwoningen direct als ze beschikbaar zijn met ons exclusieve woningaanbod. Met een aankoopmakelaar in de hand krijg je het aanbod al binnen voor het op Funda staat. En geef je jouw wensen door in onze woningzoeker, dan krijg je alleen de huizen in je inbox die het meest overeenkomen met waar jij naar op zoek bent.

Bent u er klaar voor om uw huis te verkopen? Dan kunt u een verkoopmakelaar inschakelen. Maar hoe vindt u de juiste verkoopmakelaar? Waar moet u op letten? Er zijn veel makelaars, hoe vindt u nu de juiste? Wij geven u 5 tips om een goede verkoopmakelaar te vinden.

Tip 1. Krijg aanbevelingen

Eén van de beste manieren om een goede makelaar te vinden is om aanbevelingen te krijgen van mensen die u vertrouwt. Vraag vrienden, familie en collega’s of ze aanbevelingen hebben. U kunt ook online reviews lezen en kijken op websites zoals Yelp, Funda of Google Reviews.

Tip 2. Doe onderzoek

Als u eenmaal een paar makelaars in gedachten hebt, doe dan wat onderzoek. Bekijk hun websites en sociale media profielen. Bekijk ook of ze zijn aangesloten bij een professionele organisatie zoals de NVM, Vastgoedpro of VBO. Dit zal ervoor zorgen dat de makelaar aan bepaalde normen wordt gehouden en dat ze de nodige ervaring hebben om uw verkoop goed af te handelen.

Tip 3. Maak kennis met hen in persoon

Nadat u uw onderzoek hebt gedaan, is het tijd ze in het echt te ontmoeten. Dit is een belangrijke gelegenheid om te leren over belangrijke factoren die de verkoop van uw woning kunnen beïnvloeden, zoals de geschatte waarde van uw huis, hoe lang het kan duren om te verkopen, en eventuele aanbevolen verbeteringen die de waarde kunnen verhogen. Een goede makelaar zal in staat zijn om u te voorzien van deze informatie zonder dat u daar naar hoeft te vragen, maar het is altijd nuttig om voorbereid te zijn met specifieke vragen in het achterhoofd.

Tip 4. Zorg ervoor dat u op dezelfde pagina zit

Het is belangrijk dat u en uw makelaar op één lijn zitten. Zorg ervoor dat u uw doelen en budget duidelijk kenbaar maakt. Het is fijn als jullie goed met elkaar kunnen communiceren en ook dat de makelaar beschikbaar is wanneer je hem of haar nodig hebt.

Tip 5. Vertrouw op uw gevoel

Uiteindelijk moet u vertrouwen op uw gevoel bij het kiezen van een verkoopmakelaar. Als u een YES voelt en het gevoel hebt dat u de makelaar kunt vertrouwen en er goed mee kunt samenwerken kunt u ervoor gaan.

Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijke beslissing, maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Neem de tijd en doe uw onderzoek om de beste verkoopmakelaar voor uw behoeften te vinden. Door het volgen van deze 5 tips, kiest u een makelaar die u zal helpen uw huis snel en voor de best mogelijke prijs te verkopen.

Wij vertellen u uiteraard graag meer over onze werkwijze als verkoopmakelaar. Neem nu contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Neem contact met ons op