Blog van centraalmakelaardij

Bekijk koopwoningen direct als ze beschikbaar zijn met ons exclusieve woningaanbod. Met een aankoopmakelaar in de hand krijg je het aanbod al binnen voor het op Funda staat. En geef je jouw wensen door in onze woningzoeker, dan krijg je alleen de huizen in je inbox die het meest overeenkomen met waar jij naar op zoek bent.

Woningbeheer kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo is het mogelijk om zelf alles te regelen, maar er is ook de mogelijkheid om dit uit te besteden aan een woningbeheerder. Wat doet een woningbeheerder precies? En wat zijn de voordelen van beheer door een professionele partij? In dit artikel leest u alles over woningbeheer.

Wat is woningbeheer?

Woningbeheer is het proces van het beheren en onderhouden van woningen. Dit kan een groot aantal verschillende taken omvatten, zoals het controleren of de woning schoon is, het regelen van eventuele reparaties en het beantwoorden van vragen van huurders. Woningbeheer is een belangrijk onderdeel van het bezit van een woning, omdat het ervoor zorgt dat de woning in goede staat blijft, huurders tevreden zijn en eigenaren winst maken.

Voor wie is woningbeheer?

Een beheerder van woningen houdt toezicht op het functioneren van woningen die inkomsten genereren. Deze kunnen variëren van eengezinswoningen tot grote appartementencomplexen. In tegenstelling tot een vastgoedbeheerder die met commercieel vastgoed werkt, werkt een woningbeheerder alleen met woningen.

Wat doet een woningbeheerder?

Een woningbeheerder is een professional die gespecialiseerd is in het beheren van woningen. Een woningbeheerder is verantwoordelijk voor het onderhoud van woningen en het oplossen van problemen die zich voordoen. Ze kunnen helpen bij het uitvoeren van woningbeheer taken, zoals het schoonmaken van de woning, het regelen van eventuele reparaties en het beantwoorden van vragen van huurders. Woningbeheerders zijn vaak werkzaam in woningbouwverenigingen of andere organisaties die woningen bezitten.

Tijd en geld besparen

Woningbeheer kan een tijdrovende klus zijn, vooral als u meerdere woningen bezit. Het uitbesteden van woningbeheer aan een professional kan ervoor zorgen dat u meer tijd heeft voor andere dingen. Door het inzetten van een woningbeheerder bespaart u geld omdat de woningen in goede staat blijven en huurders tevreden zijn.

Voordelen woningbeheerder voor de huurder

Een woningbeheerder kan voor verhuurders een waardevolle toevoeging zijn. Hier een aantal voordelen van het uitbesteden van het huisvestingsbeheer aan een professioneel bedrijf.

 • Goede staat woning
  De woningbeheerder zorgt ervoor dat de woning in goede staat wordt gehouden en dus aantrekkelijk blijft voor huurders.
 • Fijne huurders
  Het screenen van huurders kan een complex proces zijn. Een woningbeheerder die al een lange tijd actief is, heeft al duizenden aanvragen van huurders gezien en herkent een slechte huurder sneller. Als u een beheermaatschappij de huurders screening laat doen, voorkomt u dat u zelf slachtoffer wordt van een slechte huurder. Door goed woningbeheer voorkomt u dat er schade aan de woning ontstaat en voorkomt u ook dat er problemen met de buren ontstaan.
 • Fiscaal voordeel
  In sommige gevallen zijn de kosten voor het uitbesteden van de screening aftrekbaar van de inkomstenbelasting.
 • Rust en zekerheid
  Woningbeheer biedt verhuurders rust en zekerheid, omdat zij weten dat er iemand is die hun woning in goede staat houdt en alle administratieve taken rondom het verhuurproces goed verzorgt.
 • Efficiëntere huurinzameling
  Woningbeheer zorgt voor efficiëntere huur inzameling door tijdig en correct te factureren, achterstanden tijdig te signaleren, jaarlijkse huurverhogingen door te geven en rapportages uit te sturen. Door regelmatige incasso’s voorkomt de woningbeheerder dat de schuldeiser zelf met de inning bezig hoeft te zijn. Dit scheelt veel tijd, energie en mogelijk ook geld.
 • Gezonde verhouding huurder en verhuurder door tijdige actie
  Doordat de woningbeheerder is in staat is om tijdig actie te ondernemen, voorkomt hij dat de huurder in grote schulden komt. Dit draagt bij aan een gezonde verhouding tussen huurder en verhuurder.
 • Vermindering juridische problemen
  Een kwalitatief hoogstaande woningbeheerder heeft veel kennis in huis over het juridisch beheren van vastgoed en kan je beschermen tegen mogelijke rechtszaken en kwetsbaarheden. Als u een rechtszaak wilt voorkomen, schakel dan een specialist in. Dit voorkomt onnodige stress en kosten.

Uitbesteden woningbeheer

Woningbeheer uitbesteden? Een goed idee en wij helpen je graag! Als u het woningbeheer zelf regelt komt daar veel bij kijken. Wij kunnen het beheer van uw huurwoningen uit handen nemen, waardoor u zich kunt concentreren op de dingen waar u zich liever mee bezig houdt.

Bij ons krijgt u één vast en betrouwbaar aanspreekpunt. Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Neem contact met ons op